sep 2, 2019
2950 Weergaven
96 24

Turkse Pizza – Lahmacun

Geschreven door

Ingredienten

  • 500 gram bloem
  • 25 gram margarine
  • 20 gram verse gist
  • 4 theelepels zout
  • 55 ml. warm water
  • 55 ml. melk
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml. water
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding:

  1. Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.
  2. Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.
  3. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  4. Strooi zout en rode peper over het gehakt heen.
  5. Giet water bij het gehakt.
  6. Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
  7. Doe de meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  8. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
  9. Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
  10. Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
  11. Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
  12. Laat de lahmacun in een pizza pan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

Voor 8 personen – 40 minuten voorbereiding – 90 minuten baktijd

Bron: Turkse-recepten.nl

Article Tags:
·
Article Categories:
Algemeen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: